După ce Tribunalul Bucureşti a deschis falimentul City Insurance. Anunţ important pentru toţi deţinătorii de poliţe City Insurance. Găsiţi-vă alţi asigurători! În 90 de zile, adică la începutul lunii mai, vă expiră poliţa!

Autor: Mircea Nica 10.02.2022

Odată cu decizia Tribunalului Bucureşti prin care a deschis procedura falimentului City Insurance, poliţele încă active la acest asigurător vor mai rămâne în vigoare maximum 90 de zile CITR Filiala Cluj a fost desemnat ca lichidator judiciar în cazul City Insurance, cu o remuneraţie de 10.000 lei din averea companiei Data primei şedinţe a adunării generale a creditorilor este 25.04.2022 Nicu Marcu, preşedintele ASF susţine că Tribunalul Bucureşti confirmă corectitudinea deciziei ASF de retragere a autorizaţiei de funcţionare a City Insurance.

Tribunalul Bucureşti a deschis, într-un final, după circa 5 luni de la decizia Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF), procedura de faliment împotriva City Insurance, potrivit anunţului publicat pe portalul intanţelor de judecată, ceea ce înseamnă că poliţele RCA încă active ale City Insurance mai au 90 de zile de valabilitate. Ce se va întâmpla cu po­liţele care au fost cumpărate înainte de falimentul City, cu valabilitate de 1 an?

„Deschiderea procedurii de fali­ment îşi produce efectele atât în ca­drul pro­cedurii de faliment a societăţii de asig­urare cât şi cu privire la des­făşu­ra­rea activitătii Fondului de Ga­ran­tare a Asiguraţilor. Astfel, în ter­men de 90 de zile de la data pronunţării hotărârii de des­chidere a procedurii de fali­ment, po­liţele de asigurare încheiate de so­cie­tatea de asigurare/reasigurare înce­tea­ză de drept. De asemenea, de la da­ta deschiderea procedurii fali­men­tului, în cazul City Insurance, în­ce­pe să se cal­culeze termenul li­mi­tă/maxim, de 90 de zile, pentru de­pu­ne­rea cererilor de des­chi­dere a dosa­re­lor de daună-ane­xa 7, prevedere menţionată în Art 12 alin(1) din Legea 213/2015 actua­li­zată. De­cizia din data de 09.02.2022 nu este de­finitivă“, au transmis repre­zentanţii FGA.