Business Magazin: Ce riscuri aduce telemunca pentru angajaţi şi ce fac companiile pentru a menţine spiritul de echipă de la distanţă. Munca remote cere un efort suplimentar din partea fiecărui angajat - manager sau nu - de a întări constant sentimentul de apartenenţă

Autor: Alina-Elena Vasiliu 13.02.2022

Mai multe companii au ales să abordeze metode de a reda sentimentul de apartenenţă printre oamenii din echipele lor, într-o perioadă în care munca se face de acasă, iar spiritul de echipă este mai greu de regăsit, scrie revista Business Magazin.

Calitatea mediului de lucru din orice echipă, din orice organizaţie este responsabilitatea fiecărui angajat, nu doar a CEO-ului sau a celor care au poziţii de conducere, aşa că menţinerea spiritului de echipă este un efort comun, crede Viorel Panaite, managing partner la Human Invest & Ken Blanchard România, o companie de training şi consultanţă în dezvoltarea organizaţională.

„Sentimentul de apartenenţă este acelaşi lucru cu sentimentul de afiliere şi conectare autentică. Potrivit cercetărilor lui Edward Deci şi Richard Ryan, angajaţii spun că au un sentiment de apartenenţă atunci când ştiu să-şi regăsească scopul personal în scopul comun şi misiunea echipei sau a organizaţiei din care fac parte, atunci când se simt conectaţi cu cei din jur şi relevanţi pentru aceştia“, spune Viorel Panaite.