Un salariu pe zi. Un UX/UI designer câştigă între 800 şi 1.200 de euro net pe lună. Andrei Frunză, CEO, BestJobs: Acest job este foarte apreciat în această perioadă în care a crescut competiţia între companii, iar lupta pentru cota de piaţă este tot mai dură

Autor: Ramona Cornea 13.02.2022

Un angajat care lucrează pe poziţia de UX/UI designer are un salariu care variază între 800 şi 1.200 de euro net pe lună, arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs. Sarcina unui UI/UX designer este de a crea interfeţe web uşor de utilizat, care să permită utilizatorilor să înţeleagă cum să folosească produse tehnice complexe. Atribuţiile jobului coincid cu o parte dintre cele ale unui front end developer, însă cu o concentrare mai mare pe zona de design de aplicaţii, de site-uri web.

Salariul unui angajat senior, cu peste 5 ani experienţă în o astfel de poziţie, poate ajunge la 2.000 euro/lună net.


Proiectul editorial Un salariu pe zi este realizat de ZF în parteneriat cu


“Experienţa utilizatorilor şi uşurinţa cu care ei reuşesc să interacţioneze cu un produs sau un serviciu au fost mereu decisive în succesul oricărei organizaţii. Tocmai de aceea, cei responsabili de această zonă, mai ales dacă vorbim de IT, au un rol major în evoluţia companiei. Acest job este foarte apreciat în această perioadă când a crescut competiţia între companii, iar lupta pentru cota de piaţă este tot mai dură. În cadrul unui start-up de tehnologie, acest rol este esenţial pentru evoluţia companiei, mai ales că vorbim despre produse şi servicii noi, fără o reputaţie anterioară în piaţă”, afirmă Andrei Frunză, CEO al BestJobs.

În pachetul de beneficii pentru rolul de UI/UX designer sunt incluse, de regulă, tichete de masă, vouchere cadou, abonamente de servicii medicale, asigurare medicală privată, zile libere suplimentare, traininguri şi cursuri pentru dezvoltare profesională, abonamente la resurse de învăţare, posibilitatea de a lucra remote sau hibrid şi altele.

În prezent, 112 de posturi vacante pentru poziţiile de UI/UX designer pentru companii din Bucureşti şi Cluj-Napoca sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 32.000 de anunţuri de angajare active. Cele mai multe joburi sunt deschise remote, mai ales pentru companiile din străinătate care angajează din România.