Mutare surpriză: Binance, cel mai mare exchange de criptomonede din lume, devine acţionar al celebrei publicaţii Forbes, printr-o investiţie de 200 de milioane de dolari. Forbes se pregăteşte să fuzioneze cu un SPAC şi să ajungă pe bursa din New York

Autor: Alex Ciutacu 10.02.2022

Binance, cel mai mare exchange de criptomonede din lume, intră în acţionariatul celebrei publicaţii Forbes printr-o investiţie strategică de 200 de milioane de dolari, potrivit informaţiilor CNBC.

Fondurile vor contribui la planurile Forbes de a fuziona cu un SPAC (Special Purpose Aquisitions Company), în primul trimestru din 2022.

Tedinţa tranzacţiilor cu SPAC-uri cunoştea o creştere accelerată în urmă cu un an, însă mai mulţi investitori încep să fie sceptici cu privire la astfel de tranzacţii, cu atât mai mult în contextul scăderilor înregistrate recent pe burse.

În august 2021, Forbes a anunţat că a securizat angajamente de 400 de milioane de dolari de la investitori instituţional. Acum, jumătate dintre acele angajamente vor fi înlocuite de investiţia gigantului Binance.

Prin urmare, Binance va deveni unul dintre cei doi mari acţionari ai Forbes, companie ce va fi listată pe bursa din New York sub simbolul FRBS. Mai mult, cel mai mare exchange de criptomonede primeşte şi două locuri în consiliul de administrare al Forbes.

Mutarea scoate în evidenţă influenţa din ce în ce mai mare a fondurilor din crptomonede, în contextul în care companiile active în acest sector se bucură de evaluări tot mai mari de la an la an, în timp ce dau naştere unei noi categorii de miliardari.

Celebra publicaţie Forbes a fost înfiinţată în urmă cu mai bine de un secol, iar în 2014 compania a vândut o participaţie de 95% către Integrated Whale Media din Hong Kong, obţinând o evaluare de 475 de milioane de dolari.

Forbes este cunoscută în principal pentru clasamente precum cel al miliardarilor, un top în care fondatorul Binance a intrat recent. Luna trecută, Bloomberg scria că Changpeng Zhao, fondator şi CEO al Binance, are o avere de cel puţin 96 de miliarde de dolari.