Ministrul Finanţelor anunţă măsuri de temperare a inflaţiei: „BNR a făcut o apreciere corectă”

Autor: Dorin Oancea 11.02.2022

BNR a făcut o apreciere corectă în privinţa inflaţiei, a declarat vineri ministrul Adrian Câciu, într-o conferinţă de presă. 

Banca Naţională a prezentat vineri noul raport asupra inflaţiei, în care prognozează o creştere a indicatorului la 11,2% în cel de-al doilea trimestru al anului şi de 10.2% în trimestrul 3, conform Raportului asupra inflaţiei făcut public vineri. La finele anului inflaţia este estimată la 9,6%.

Ministrul spune că instituţia a lucrat în baza datelor de care dispune în prezent, dar a anunţat un pachet de măsuri menit să tempereze inflaţia. „Fac ceea ce ţine de Ministeerul Finanţelor pentru a veni cu măsuri care, pe de o parte, să reducă efectele din piaţă... şi să restructurăm cauzele care au dus la această inflaţie în lanţ. BNR a făcut o apreciere pe care o consider corectă”, a spus ministrul.

Câciu a spus că pachetul de măsuri, pentru care nu a oferit detalii, va fi finalizat la începutul lunii martie, urmând să fie discutat şi în zona politică. „Nu va fi o singură măsură,măsurile trebuie să fie într-un pachet care să vizeze efecte dar şi cauze. România are nevoie de investiţii în energie, are nevoie de producţie... Toate soluţiile sunt pe masă”.