Îţi cauţi un loc de muncă în România? Vezi ce sfaturi are liderul companiilor din industria serviciilor de resurse umane

Autor: Andra Stroe 13.02.2022

Aflat la cârma Adecco, lider de clasament în topul companiilor din industria serviciilor de resurse umane, Florin Godean are o viziune clară asupra schimbărilor survenite în piaţa muncii pe fondul pandemiei de COVID-19. Ce sfaturi are executivul pentru candidaţii aflaţi în căutarea unui job?

Anul trecut mi-a dovedit că atunci când oamenii au aceeaşi mentalitate şi direcţie, planurile se concretizează cu mai multă uşurinţă, iar realizările sunt sărbătorite cu întreaga echipă”, spune Florin Godean, country manager, Adecco România. Pe o piaţă afectată de criza de personal, executivul susţine că provocarea principală este să găseşti candidaţii corespunzători nevoii clientului tău, indiferent de barierele neprevăzute care apar în proces. „Lipsa forţei de muncă este un trend specific pieţei muncii din 2021 şi din ce se preconizează, acesta se va menţine şi în acest an, afectând în continuare industrii precum producţie, manufactură, HoReCa (în special în timpul sezonului estival), transporturi sau logistică.”

A adus pandemia şi lucruri bune în industria resurselor umane? „Putem spune că în perioada 2020-2021, când criza sanitară era în punctul culminant, am reuşit să conectăm oamenii potriviţi cu joburile potrivite, printr-o campanie amplă dezvoltată pe mai multe luni. Astfel, privind dintr-o perspectivă pozitivă, ne bucurăm că am putut fi de ajutor pe piaţa muncii în timp real, oferind persoanelor afectate de pierderea locului de muncă o nouă oportunitate de a avea un venit stabil.” 

Potrivit lui, după aproape doi ani de pandemie, profilul angajatului român s-a schimbat atât la nivel comportamental, cât şi de preferinţe. „Dacă vorbim despre preferinţe, îşi doresc stabilitate la locul de muncă, un program flexibil care să le permită un echilibru între viaţa personală şi cea profesională, recunoaşterea performanţei, dezvoltare continuă şi o relaţie bună cu superiorul direct.” În ceea ce priveşte comportamentul, spune că oamenii sunt mai atenţi în general la bunăstarea personală şi profesională, mai puţin rezistenţi la factorii de stres şi au nevoie de mai multă atenţie din partea managerului direct, care de multe ori acţionează ca psiholog şi mentor.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro