Oraşul din România în care Fiscul a vândut o stradă unei persoane. Ce spune Primăria

Autor: Petru Mazilu 12.02.2022

Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov a vândut prin licitaţie un teren pe care se află o stradă din Braşov. Primăria susţine că a informat fiscul despre acest lucru care poate provoca probleme locuitorilor şi anunţă că ia în calcul mai multe soluţii, inclusiv exproprierea. 

Reprezentanţii Primăriei Braşov au redactat un comunicat de presă prin care explică faptul că au informat Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Braşov înainte de organizarea licitaţiei.

„Municipalitatea a informat încă din 2020 Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice (DGRFP) cu privire la faptul că terenul scos la licitaţie are destinaţia de drum şi că este interesată de achiziţia acestuia... Municipalitatea a informat DGRFP-ul cu privire la acest aspect, cât şi la faptul că înstrăinarea acelui teren către altcineva decât autoritatea publică locală poate crea o problemă de acces cetăţenilor din zonă”, scrie în informarea Primăriei.

Licitaţia a avut loc în decembrie 2021, iar strada a fost cumpărată de o persoană fizică. În prezent, Primăria ia în calcul mai multe soluţii pentru a intra în posesia străzii.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro