Ministrul Familiei Gabriela Firea: dorim creşterea pensiilor şi nu a vârstei de pensionare

Autor: Dorin Oancea 13.02.2022

PSD doreşte creşterea pensiilor şi nu creşterea vârstei de pensionare, a declarat duminică, într-o conferinţă de presă, ministrul Familiei Gabriela Firea. Firea a vorbit despre responsabilitatea partidelor din coaliţia de guvernare şi despre soluţiile luate în calcul de un partid sau altul. 

Firea spune că vîrsta de pensionare trebuie corelată cu speranţa de viaţă, care în România este mai scăzută decât în alte ţări din Uniunea Europeană.

În spaţiul public au apărut informaţii legate de o posibilă creştere a vârstei de pensionare, informaţii negate de premierul Nicolae Ciucă şi de ministrul Muncii.

În context, Gabriela Firea s-a referit şi la responsabilitatea partidelor din coaliţia de guvernare pentru performanţele sau lipsa de performanţă a unor miniştri, chiar dacă premierul este cel care decide o eventuală schimbare din funcţie a unui membru al Cabinetului. Întrebată despre modul în care apreciază activitatea ministrului Energiei, Firea a spus că îşi doreşte o mai bună comunicare între miniştri şi acceptarea soluţiilor propuse.

„S-a ajuns, cum spune românul, tot la vorba noastră, pentru că astăzi vedeam pe internet propuneri de scădere a TVA-ului. Noi când am propus scăderea TVA-ului la energie partenerii noştri nu au fost de acord, acum se propune scăderea TVA la toate produsele”, a spus Firea, care s-a referit şi la propunerea de scădere a CAS-ului. ”Noi, când am propus pentru construcţii, ni s-a spus că afectează Pilonul II”, a arătat ea,

Repreşedintele PNL Florin Cîţu a avut duminică o postare pe Instagram în care avansează reducerea TVA şi a contribuţiilor, printre care reducerea CAS, ca soluţii pentru creşterea veniturilor cetăţenilor.