Din 7 februarie, adică de când a raportat rezultatele pe 2021, TeraPlast a scăzut cu 8% pe o Bursă în stagnare. Ce spun brokerii

Autor: Tibi Oprea 14.02.2022

♦ Producătorul de materiale de construcţii este performerul bursier din 2021, cu un randament de 181% anul trecut.

Acţiunile producătorului de materiale de construcţii TeraPlast Bistriţa (TRP) au înregistrat o scădere cumulată de 8% în ultimele patru şedinţe de tranzacţionare, adică în perioadă de după pu­blicarea rezultatelor financiare preliminare aferente anului 2021, potrivit calcu­lelor realizate de ZF pe baza datelor de la Bursa de Valori Bucureşti.

De la un preţ de 1,07 lei pe acţiune din 7 februarie, zi în care com­pania a publicat raportul finan­ciar după închiderea şedinţei, acţiu­nile TRP se tranzacţionau vineri, la ora 17.21, la preţul de 0,985 lei pe unitate. Spre comparaţie, prin prisma indicelui prin­cipal BET, Bursa locală a avut o dina­mică liniară în aceeaşi perioadă, arată calculele ZF.

„Încă din ziua raportării am văzut o tendinţă de creştere, după care în aceeaşi şedinţă acţiunile au început să coboare uşor-uşor. În următoarele zile au avut o coborâre un pic mai mare faţă de prima zi de tranzacţionare“, spune Marcel Murgoci, director de tranzacţionare în cadrul Estinvest, pentru ZF.