Constructorul CML.RO, deţinut de familia Roş, a rămas la peste 100 mil. lei cifră de afaceri chiar şi după o scădere cu 7%. CML.RO are încheiate 240 de contracte de achiziţii publice, conform Confidas.ro, cu o valoare cumulată de 377,5 mil. lei

Autor: Alina-Elena Vasiliu 14.02.2022

♦ Cel mai valoros este un contract pentru extinderea sistemului de alimentare cu apă dintr-o comună din Satu Mare, care a avut o valoare de 91,7 mil. lei şi a fost semnat în iulie 2021.

CML.RO, o companie de construcţii din Bistriţa-Năsăud deţinută de doi antre­pre­nori români, s-a menţinut în topul firmelor de profil după ce a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 100,3 milioane de lei. Deţinută în proporţii egale de Mihaela şi Vasile Roş, compania are 238 de angajaţi şi a raportat un profit de 2,7 milioane de lei afe­rent aceluiaşi an, potrivit informaţiilor dis­ponibile pe site-ul Ministerului de Fi­nan­ţe şi pe platforma de analiză financiară Confidas.ro.

Cifra de afaceri din 2020 a fost în scă­de­re cu 7% faţă de anul precedent, după ce în 2019 şi 2018 crescuse brusc cu peste 75% de la un an la altul. Reprezen­tanţii com­paniei nu au răspuns solicitării ZF re­fe­ritoare la evoluţia businessului şi pla­nu­rile de dezvoltare.

CML.RO, aşa cum este înregistrată firma la Registrul Comerţului, are în por­to­foliu proiecte precum sediul pro­du­că­to­rului de balustrade şi tâmplărie Geoplast din judeţul Bistriţa-Năsăud şi două microhidrocentrale din bazinul râ­ului Budac, potrivit datelor de pe propriul site de prezentare.