Lipsa documentelor obligatorii, documente expirate sau ilizibile sau informaţii completate greşit în aplicaţie duc la invalidarea dosarelor pentru Prima casă

Autor: Roxana Rosu 15.02.2022

Programul Noua Casă continuă şi în 2022, iar Fondul Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri a elaborat un ghid pentru persoanele care vor să ia împrumuturi pentru achiziţia unei locuinţe.

Creditele Noua casă se acordă în lei, pentru achiziţia unei singure locuinţe, iar valoarea maximă a creditului este de 66.500 euro (pentru locuinţe al căror preţ este de maxim 70.000 euro, avansul solicitat fiind de 5%) sau 119.000 euro pentru locuinţe al căror preţ este de maxim 140.000 euro, în acest caz avansul solicitat fiind de 15%.

Durata maximă este de 30 de ani. Dobânda este variabilă, calculată în funcţie de Indicele de referinţă pentru creditele acordate consumatorilor (IRCC), la care se adaugă o marjă fixă de maxim 2%. Cele mai frecvente motive de invalidare sunt legate de lipsa documentelor obligatorii, documente expirate sau ilizibile, informaţii completate greşit în aplicaţie.