Un salariu pe zi. Un dezvoltator .Net câştigă, în medie, 2.400 de euro net pe lună. AnaVişian, marketing manager, BestJobs: Este o industrie în care lupta pentru talente se dă la nivel global, aspect accentuat de sistemul de lucru predominant remote

Autor: Ramona Cornea 15.02.2022

Un angajat pe poziţia de dezvoltator .Net câştigă, în medie, un salariu de 2.400 de euro net pe lună, arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs. Pentru o poziţie de entry level, oferta salarială medie este de 1.400 euro pe lună, iar pentru un specialist senior oferta salarială depăşeşte 3.800 de euro pe lună.


Proiectul editorial Un salariu pe zi este realizat de ZF în parteneriat cu


IT-ul este domeniul cu cea mai accelerată creştere în ultimii ani, contribuţia sa la PIB fiind de aproape 7%. Conform unui studiu recent realizat de ANIS, industria de software şi servicii IT a crescut de trei ori mai repede ca economia naţională în ultimii cinci ani. Este o industrie în care lupta pentru talente se dă la nivel global, aspect accentuat de sistemul de lucru predominant remote. Cei peste 200.000 de angajaţi din acest domeniu sunt de trei - patru ori mai puţini decât cererea din piaţă, dezechilibru care pune presiune uriaşă pe salarii, afirmă Ana Vişian, marketing manager, BestJobs.

România se află la coada clasamentului Uniunii Europene în privinţa ponderii specialiştilor în IT&C. În 2020, specialiştii IT&C constituiau doar 2,4% din totalul forţei de muncă din România, ţara noastră clasându-se pe penultimul loc între cele 27 de state membre UE, la acest capitol. Deşi suntem codaşi la ponderea specialiştilor IT&C în totalul forţei de muncă, în România, specialiştii IT&C sunt angajaţii cel mai bine plătiţi, cu un salariul mediu net de aproape 7.000 lei, conform unei analize realizate de BestJobs. În pachetul de beneficii pentru rolul de dezvoltator .NET sunt incluse, de regulă, tichete de masă şi reduceri pentru masa de prânz, deduceri de transport, reduceri pentru vacanţe, abonamente de servicii medicale, asigurare de sănătate şi stomatologică, program flexibil, zile libere suplimentare, team building şi traininguri pentru dezvoltare profesională, certificări în domeniu şi cursuri de dezvoltare profesională şi personală.

În prezent, 837 de posturi vacante pentru poziţiile de dezvoltator .Net pentru companii din Bucureşti, Cluj, Sibiu, Constanţa, Braşov şi Timişoara, precum şi poziţii remote sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 32.000 de anunţuri de angajare active.