Oradea ocupă al şaselea loc în clasamentul celor mai bune destinaţii europene: cum a reuşit oraşul cel mai occidental al României să intre în prima ligă a destinaţiilor? Judeţul Bihor a avut anul trecut un număr de 420.000 de turişti

Autor: Miruna Diaconu 15.02.2022

Judeţul Bihor a avut anul trecut un număr de 420.000 de turişti, însă mulţi dintre aceştia au fost atraşi în principal de Oradea, reşedinţa de judeţ, dar şi de Băile Felix, staţiunea balneară care a cunoscut o dezvoltare ce i-a asigurat un număr tot mai mare de vizitatori de la an la an.

Oradea se află pe al şaselea loc în clasamentul celor mai bune destinaţii din acest an, conform unui top realizat de către European Best Destinations, cel mai vizitat site dedicat turismului din Europa care se ocupă cu promovarea culturii şi turismului de pe continent.

„Considerat unul dintre cele mai frumoase oraşe din România, Oradea este una dintre destinaţiile care trebuie văzute anul acesta. Oradea este un oraş care se bucură din plin de fiecare anotimp şi pompează energie vie într-un peisaj arhitectural sur­prinzător, devenind una dintre cele mai cunoscute destinaţii ale regiunii pentru un turism fără stres, de relaxare. Oradea este oraşul tinerilor, al sănătăţii şi al relaxării. A fost votat «Cel mai frumos oraş din România». Având o agendă de evenimente pe tot parcursul anului, Oradea este destinaţia perfectă pentru turiştii care vor să meargă într-un citybreak. Pasionaţii de cultură se pot bucura de o gamă impresionantă de expoziţii în muzeele locale şi se pot relaxa în timpul unuia dintre specta­colele Filarmonicii sau Teatrului Naţional Oradea. Parcul acvatic Nymphaea este locul perfect pentru a-ţi încărca bateriile, oferind o suprafaţă de 7 hectare, 10 tobogane cu apă şi 15 piscine“, se arată pe site-ul European Best Destinations.