Georgeta Grecu, hotelul Cişmigiu din Capitală: Creştem expunerea pe plan internaţional pentru a atinge pieţe ca Asia sau SUA. S-a asociat cu Therme Spa pentru a atrage turişti cu pachete care includ cazare şi spa

Autor: Mirabela Tiron 15.02.2022

Hotelul de patru stele Cişmigiu din Bucureşti, una din clădirile monument ale oraşului, controlată de spaniolii de la Hercesa, estimează o creştere cu 15% a gradului mediu de ocupare anul acesta, dar şi a tarifului mediu, în condiţiile în care preconizează o dezgheţare a pieţei de business, potrivit oficialilor companiei.

„Vom investi în digitalizare şi vom creşte expunerea pe plan internaţional prin conectarea cu sisteme internaţionale de rezervari hoteliere, pentru a atinge pieţe mai îndepărtate, precum Asia sau SUA. În acest an estimăm o creştere cu 15% faţă de 2021, atât ca grad de ocupare, cât şi ca tarif mediu, dat fiind că aşteptăm să urmeze o dezgheţare a pieţei de business“, a declarat pentru ZF Georgeta Grecu, directorul general al hotelului. Hotelul Cişmigiu are o capacitate de cazare de 60 de apartamente.

Unitatea este controlată de spaniolii de la Hercesa, care au cumpărat clădirea în 2004 şi au transformat-o  într-un hotel de patru stele în centrul Capitalei, în urma unei investiţii de 15 milioane de euro. Anul trecut, cifra de afaceri a hotelului Cişmigiu a fost de 50% din cea a anului 2019, an de referinta în turismul românesc.