ING Bank are o aplicaţie prin care comercianţii pot să încaseze plăţi prin telefonul mobil

Autor: Cristina Bellu 15.02.2022

♦ Elena Ungureanu, Visa: Aplicaţia ING SoftPOS poate fi folosită într-o varietate de afaceri, precum plata la livrare în comerţul online, în pieţe agroalimentare, târguri, cafenele, restaurante.

ING Bank România a lansat pe piaţă ING SoftPOS, aplicaţia care transformă dispozitivele mobile cu sistem de operare Android într-un POS, care acceptă plăţi contactless efectuate cu cardul, telefonul sau orice alte accesorii de plată dotate cu tehnologia NFC.

În acest fel, comercianţii pot accepta plăţi oricând şi oriunde le permite conexiunea la internet a telefonului mobil. 

„ING SoftPOS reprezintă o alternativă modernă şi practică, în special pentru antreprenorii care au nevoie de mobilitate pentru desfăşurarea şi dezvoltarea afacerii lor”, spune Crina Nicolae, director dezvoltare carduri în cadrul ING Bank România.

Instituţia bancară furnizează soluţia prin două aplicaţii separate: ING SoftPOS - certificată CPoC (Contactless Payments on COTS) şi ING SoftPOS PIN PAD - o aplicaţie dedicată capturării şi criptării PIN-ului plătitorilor, certificată de instituţii acreditate de Visa şi Mastercard.

Soluţia ING SoftPOS a fost dezvoltată în parteneriat cu Payten Services Romania şi SoftPos sp z o.o. şi este susţinută de Visa şi Mastercard.

„Aplicaţia ING SoftPOS respectă standardele stricte de securitate din industria plăţilor, este uşor de instalat şi poate fi folosită cu succes într-o varietate de afaceri, începând cu plata la livrare în comerţul online, în pieţe agroalimentare, târguri, cafenele, restaurante, până la micii comercianţi stradali, spectacole sau evenimente sportive. Nu doar că viaţa comerciantului devine mai simplă, dar îşi poate creşte încasările, pentru că nu mai este condiţionat de o anumită locaţie şi poate accepta plăţi digitale oriunde şi oricând”, explică Elena Ungureanu, Country Manager România în cadrul Visa. 

Practic, pentru a realiza o plată prin intermediul aplicaţiei ING SoftPOS comerciantul introduce suma de plată, iar cumpărătorul apropie telefonul mobil sau cardul de dispozitivul acestuia. Aplicaţia procesează plata, iar comerciantul primeşte confirmarea plăţii electronic, fără consum de hârtie, pe care o poate trimite clientului prin cod QR sau e-mail, dacă acesta doreşte.

Prin ING SoftPOS, comerciantul are acces 24/24 şi în timp real la istoricul plăţilor, evoluţia vânzărilor, administrarea utilizatorilor şi extragerea de rapoarte.

„Soluţia este dezvoltată special pentru nevoile micilor afaceri, care vor găsi beneficii imediate prin reducerea costului de întreţinere şi acceptarea cu uşurinţă a plăţilor contactless, folosind un simplu smartphone. Totodată, pentru posesorii de carduri, plata contactless este cea mai convenabilă metodă de plată, datorită nivelului de securitate ridicat şi al modului simplu şi rapid în care se realizează. ”, concluzionează Cosmin Vladimirescu, Country Manager Mastercard România şi Croaţia.