Un salariu pe zi. Un consultant tehnic în vânzări câştigă, în medie, 800 de euro net pe lună. Andrei Frunză, CEO, BestJobs: Din punct de vedere salarial, cele mai atractive salarii din categorie sunt, în general, în domeniile tehnice, oil&gas, energy, IT, dar şi în agrobusiness şi servicii

Autor: Ramona Cornea 16.02.2022

Un consultant tehnic în vânzări câştigă un salariu care ajunge, în medie, la 800 de euro net pe lună, arată datele furnizate de platforma de recrutare online BestJobs.Oferta salarială pentru această poziţie este compusă dintr-o parte fixă şi un comision.


Proiectul editorial Un salariu pe zi este realizat de ZF în parteneriat cu


“Într-un context competitiv tot mai dur, performanţa echipelor de vânzări reprezintă de multe ori cheia succesului în business, indiferent de industrie. Astfel, vânzările probabil că reprezintă cea mai versatilă ocupaţie. Fundaţia oricărui proces de vânzare este interacţiunea personală între furnizor şi client. Oamenii de vânzări valoroşi sunt cei care au perfecţionat arta acestei interacţiuni umane. Din punct de vedere salarial, cele mai atractive salarii din categorie sunt, în general, în domeniile tehnice, oil&gas, energy, IT, dar şi în agrobusiness şi servicii, afirmă Andrei Frunză, CEO al BestJobs.

Vânzările s-au numărat printre cele mai dinamice domenii în context pandemic, alături de medicină/sănătate,  IT&C, transporturi/distribuţie şi logistică. Lunar, pe BestJobs.ro sunt disponibile peste 2.000 de locuri de muncă în acest domeniu.

În pachetul de beneficii pentru rolul de consultant tehnic în vânzări sunt incluse, de regulă, bonusuri de performanţă, prime de sărbători, tichete de masă, abonamente de servicii medicale, asigurare de viaţă şi/sau accidente, decontare transport, zile libere suplimentare, team building şi traininguri pentru dezvoltare profesională, cursuri de dezvoltare profesională şi personală şi altele.

În prezent, 448 de posturi vacante pentru poziţia de consultant tehnic în vânzări pentru companii din toată ţara sunt disponibile pe platforma BestJobs dintr-un total de 32.000 de anunţuri de angajare active.