Producătorul de medicamente Terapia din Cluj investeşte 5,5 milioane de euro în extinderi şi renovări ale fabricii

Autor: Georgiana Mihalache 16.02.2022

Terapia Cluj, unul dintre cei mai mari producători de medicamente de pe piaţa locală, are 5,5 mil. euro buget de investiţii pentru anul financiar 2022-2023 şi plănuieşte să aducă 10 noi medicamente în portofoliu.

„Avem în jur de 5,5 milioane de euro pentru investiţii. Vizăm extin­de­rea hub-ului logistic, a depozitului de produse finite şi un hub logistic pentru vânzare în Europa şi în spaţiul Euro-Asiatic. Vrem să extindem uni­ta­tea de studii clinice şi să renovăm clă­direa de birouri, plus câteva in­ves­ti­ţii în echipamente, devine tot mai so­fis­ticat procesul de producţie. Aceste inves­tiţii sunt bugetate pentru anul financiar 2022-2023, ţin de apro­bări şi de orarul de construcţie, dar în ur­mătorii doi ani ne planificăm să le fi­nalizăm“, a spus pentru ZF Dragoş Damian, CEO al Terapia Cluj.

Anul financiar ante­rior, 2021-2022, a adus circa 15 noi medica­men­te în portofoliul Terapia Cluj, atât din piaţa produselor fără reţetă (OTC), cât şi medicamente cu prescripţie.

Anul acesta, compania îşi propuse să aducă încă 10 noi medicamente. Românii au cumpărat medicamente în valoare totală de 21 mld. lei anul trecut, în 2021, în creştere cu 17% faţă de anul anterior, arată datele de la compania de cercetare de piaţă Cegedim.