Nuclearelectrica depune 82 de milioane de lei la CEC Bank. Dobânda, la 3,9% pe an

Autor: Eduard Ivanovici 16.02.2022

Producătorul de energie nucleară Nuclearelectrica (SNN) a anunţat miercuri, 16 februarie, la Bursa de Valori Bucureşti că, in baza ordinului de constituire a unui depozit cu rata dobânzii negociată, a depus 81,36 de milioane de lei la CEC Bank, cu data de maturitate la 22 iunie 2022 şi o rată procentuală a dobânzii de 3,9% pe an.

 
Societatea deţinută majoritar de statul român are depozite la CEC Bank în valoare cumulată de 543 de milioane de lei, sumă care depaşeşte 5% din valoarea activelor nete ale SNN şi 10% din cifra de afaceri netă aferentă ultimei situaţii financiare anuale, potrivit unui document publicat la BVB.
 
Nuclearelectrica a depus anterior 280 de milioane de lei la Banca Românească, cu scadenţă la 22 iunie şi dobândă de 3,5% pe an, respectiv 120 de milioane de lei la Eximbank, banca de import-export a României.
 
Recent, societatea de brokeraj BT Capital Partners scria că SNN ar putea fi promovată în structura indicilor FTSE Russell de la categoria Small Cap la Mid Cap. Nuclearelectrica are o capitalizare de circa 13,7 miliarde de lei şi este controlată în proproţie de 82,5% de statul român prin Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri.
 
Acţiunile SNN s-au apreciat cu 96% în ultimul an, pe fondul unor tranzacţii de 97,55 milioane de lei.