Producătorul de ambalaje de hârtie Evopack din Piatra-Neamţ: Angajăm 60 de oameni în noua fabrică, dintre care 10 vor veni din Sri Lanka. Compania construieşte cu 3,4 mil. euro o unitate de producţie în care va realiza linguri şi furculiţe biodegradabile

Autor: Mirabela Tiron 18.02.2022

Evopack, companie care produce ambalaje din carton şi hârtieîntr-o fabrică din Piatra-Neamţ şi care livrează pentru lanţurile de restaurante McDonald’s, KFC, Spartan şi Mesopotamia, a încheiat anul trecut cu afaceri de aproape 4 milioane de euro, iar pentru 2022 şi-a bugetat un avans de 30-40% al businessului pe fondul atragerii de noi clienţi, potrivit oficialilor companiei.

„Am câştigat două contracte noi, unu în România şi unu în Grecia, care vor contribui la creşterea cifrei de afaceri. Am demarat construcţia fabricii noi, ce se va întinde pe 2.800 de metri pătraţi şi va cuprinde patru hale unde vom realiza linguri şi furculiţe biodegradabile, din ami­don de porumb extrudat“, a declarat pentru ZF Cosmin Vacariu, proprietarul Evopack. Acest proiect de investiţii se realizează printr-un credit de la Raifeissen Bank şi din surse proprii. Fabrica actuală din Piatra-Neamţ se întinde pe o suprafaţă de 950 de mp şi operează patru linii de pro­ducţie.