Veka, furnizor de tâmplărie: Construcţiile îşi vor continua trendul ascendent, deşi probabil nu într-un ritm la fel de alert ca anul trecut din cauza inflaţiei. Cea mai mare provocare a companiei a fost adaptarea rapidă la un flux logistic alert, comenzile pentru profiluri PVC şi accesorii fiind mult mai multe faţă de 2020

Autor: Alina-Elena Vasiliu 18.02.2022

Producătorul german de profiluri din PVC Veka, cu activitate pe piaţa locală, a marcat o creştere de peste 50% a cifrei de afaceri în 2021 comparativ cu anul anterior.

Vânzările Veka în România se fac parţial prin firma Veka România SRL şi parţial direct prin firma-mamă Veka AG. Compania Veka România SRL reprezintă circa 40% din businessul total realizat pe piaţa locală şi a avut în 2020 o cifră de afaceri de 26 de milioane de lei.

„Vorbind strict despre business, anul 2021 a fost unul foarte bun pentru Veka în România. Am înregistrat o creştere a vânzărilor de peste 50% comparativ cu 2020. Această creştere s-a reflectat pe toate canalele unde sunt implicaţi producătorii de tâmplărie PVC parteneri ai Veka – export, proiecte rezidenţiale, dar şi vânzări directe către utilizatorii finali“, spune Gyula Takács, director naţional de vânzări la Veka pentru România şi Ungaria.