Primele date oficiale despre ce a câştigat Orange în urma achiziţiei Telekom Fix: venituri trimestriale mai mari cu peste 150 mil. euro şi aproape 3 milioane clienţi de net, TV şi telefonie mobilă. În 2021, afacerile grupului Orange au atins 1,235 miliarde de euro

Autor: Adrian Seceleanu 18.02.2022

Orange, liderul pieţei locale de telecom, a raportat venituri de 430 mil. euro pentru trim. IV din 2021, saltul de oeste 150 mil. euro faţă de veniturile trimestriale obişnuite fiind explicat de faptul că operatorul a început să consolideze rezultatele financiare ale companiei Telekom Fix (fostul Romtelecom), odată cu primirea aprobărilor de la autorităţi pentru tranzacţie.

„În România, trimestrul al IV-lea a fost marcat de finalizarea tranzacţiei prin care Orange România a achiziţionat pachetul majoritar de 54% din acţiunile operatorului de servicii fixe, Telekom Romania Communications. Tranzacţia, prin care s-a achiziţionat o bază de clienţi cu servicii convergente fix-mobil şi o infrastructură de reţea fixă, accelerează strategia Orange de a fi prima alegere a clienţilor pentru servicii convergente în România.