Noua ediţie a programului Start-up Nation ar putea fi demarată în aprilie-mai, însă nu cu aceleaşi criterii ca până acum

Autor: Miruna Diaconu 18.02.2022

Programul guvernamental Start-up Nation ar putea reîncepe în perioada aprilie-mai, conform estimărilor ministrului antreprenoriatului şi turismului Daniel Cadariu. Noua ediţie a programului va avea anumite criterii schimbate faţă de programele anterioare.

„Ţinta noastră de lansare a programului este aprilie-mai, pentru că tot procesul depinde de cei de la STS, care sunt foarte aglomeraţi, ei fac platforma. Programul nu va fi foarte diferit faţă de ediţiile anterioare, vor fi tot 200.000 lei de beneficiar, estimăm undeva la 10.000 de beneficiari“, spune Daniel Cadariu.

Una dintre schimbări, precizează Daniel Cadariu, este faptul că nu se va mai ţine cont de numărul de angajaţi, însă în continuare beneficiarii vor fi nevoiţi să creeze locuri de muncă. Pentru programul Start-up Nation din acest an este alocată o sumă de 520 milioane lei din bugetul de stat, însă ministrul antreprenoriatului şi turismului spune că ar putea fi suplimentat acest buget după rectificarea bugetară dacă programul va fi demarat până în acel moment.