Statele Unite pregătesc ieşirea din pandemie: Oficialii stabilesc noile reguli de protecţie pe măsură ce numărul pacienţilor continuă să scadă

Autor: Andrei Şerbănescu 20.02.2022

Oficialii americani din domeniul sănătăţii au declarat miercuri că se pregătesc pentru următoarea fază a pandemiei de COVID-19, pe măsură ce cazurile legate de Omicron continuă să scadă, scrie Reuters.

Planurile vin pe măsură ce un număr tot mai mare de state din SUA au început să uşureze restricţiile COVID-19. Media de şapte zile a cazurilor zilnice a scăzut cu 40% faţă de săptămâna anterioară, în timp ce media zilnică de spitalizare a scăzut cu 28%, iar cea a deceselor cu 9%, potrivit CDC.

„Ne îndreptăm către o perioadă în care coronavirusul nu va mai reprezenta o criză”, a declarat Jeff Zients, unul dintre oficialii Casei Albe.

”Lupta împotriva tulpinii Omicron reprezintă în continuare o prioritate. Cu toate acestea, ne pregătim pentru apusul pandemiei”.

Centrele pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA elaborează noi îndrumări privind Covid-19, inclusiv necesitatea purtării măştilor de protecţie, a declarat directorul CDC, Rochelle Walensky.

Walensky a avertizat că oamenii vor fi nevoiţi în continuare să poarte măşti în anumite situaţii, cum ar fi atunci când apar simtomele COVID-19, în cele zece zile de la diagnostic sau după contactul cu cineva infectat.

Tom Inglesby, consilierul Casei Albe pentru testarea COVID-19, a declarat că administraţia a emis o cerere oficială de informare a companiilor afiliate cu privire la modul de consolidare a capacităţii de testare a naţiunii, alături de anumite detalii despre provocările lanţului de aprovizionare şi volatilitatea pieţei.

Răspunsul industriei va ajuta investiţiile directe din SUA, a declarat Inglesby la briefing.

În prezent, între 50 şi 60 de milioane de persoane din Statele Unite pot obţine gratuit teste COVID-19 la domiciliu, fără prescripţie medicală, folosind cardurile de asigurare.

Guvernul a expediat deja 50 de milioane de comenzi (200 de milioane de teste individuale), ca parte a planului său de a livra teste gratuite, a declarat Zients.