(P) Program de inovare destinat IMM-urilor mature care vor să dezvolte produse şi servicii noi, dezvoltat de BERD şi Ascendis

Autor: Publicitate 21.02.2022

Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD) şi Ascendis  pregătesc un program complet de inovare pentru companiile antreprenoriale din România, prin care, timp de 5 luni, IMM-urile transformă o idee într-un produs sau serviciu inovator, gata de lansat în piaţă


Aceasta este ultima săptămână în care IMM-urile se mai pot înscrie în programul de inovare desfăşurat de BERD şi Ascendis în perioada 15 martie – 29 iulie 2022. Înscrierile se pot face pe site-ul X by Ascendis până la finalul zilei de 28 februarie 2022. Participanţii selectaţi vor trece, pe rând prin 3 etape: inspiraţie, ideaţie şi incubarea ideilor. Maturitatea companiei şi capacitatea de a implementa iniţiative inovatoare sunt principalele criterii de selecţie. Programul este proiectat astfel încât să valorifice potenţialul inovator al companiilor.

La început vor fi selectate 20 de echipe, cu cel mai mare potenţial, care vor parcurge primele 2 etape din program, inspiraţie şi ideaţie. Vor beneficia de workshop-uri şi sesiuni de mentorat cu experţi în business, tehnologie, marketing, inovaţie, vânzări şi juridic. De asemenea, pentru inspiraţie, vor interacţiona direct cu antreprenori români de succes, din companii precum Amber Studio, IPEC sau Agroland, care au transformat o afacere tradiţională într-un mod inovativ, adoptând noi modele de afaceri şi tehnologii.  În ultima etapă, cea de incubare, vor fi admise 5 echipe. 

Programul va include  9 workshop-uri care acoperă teme precum: Modele Inovative de Afaceri, Strategia Oceanului Albastru, Lean Canvas, Leadership, Project Management, Marketing şi Instrumente Financiare -  susţinute de trainerii Ascendis, cu peste 10 ani de experienţă în business şi peste 7 ani de experienţă în training şi consultanţă.

Participarea la primele două etape este gratuită, iar pentru a treia etapă costul este acoperit în proporţie de 90% de BERD, iar restul de 10% de către companiile eligibile. Contribuţia redusă a  beneficiarilor este posibilă datorită finanţării acordate de Uniunea Europeană în cadrul programului Orizont 2020. BERD şi Uniunea Europeană au lansat în 2019 un cadru de finanţare care sprijină investiţiile în cercetare şi inovare ale IMM-urilor din România, inclusiv prin facilitarea accesului la consultanţă.

Despre Ascendis

Înfiinţată în urmă cu 25 ani, compania are în prezent linii de business în training, coaching, consultanţă, team building, microlearning, certificări HR şi LSS. Ascendis are o echipă de 80 de persoane (consultanţi, traineri, colaboratori şi personal de suport).

Despre BERD

BERD este o bancă multilaterală care susţine dezvoltarea sectorului privat şi iniţiativa antreprenorială în 38 de economii de pe trei continente. Banca este deţinută de 71 de ţări, precum şi de UE şi BEI. Investiţiile BERD au ca scop transformarea economiilor din regiunile sale în economii competitive, incluzive, bine guvernate, verzi, rezistente şi integrate. BERD este unul dintre principalii investitori în România. Până în prezent, Banca a investit 9,5 miliarde de euro în economia ţării prin 485 de proiecte. În plus, aproape 1.000 de IMM-uri româneşti şi-au dezvoltat afacerile cu ajutorul proiectelor de consultanţă susţinute de BERD.