Deschiderea de astăzi. Alexandru Angelo, investitor şi analist la Bursă: Încerc să evit companiile tech supraevaluate din SUA. Sunt societăţi care nu au reuşit să livreze şi au creat speranţe false

Autor: Eduard Ivanovici 21.02.2022

Investitorul are expunere pe companii din energie, locale şi internaţionale, în principal din ţări emergente.

În contextul în care acţiunile americane din sectorul tech au suferit declinuri semni­ficative în ultimele luni, pe fondul estimărilor privind majorarea ratei de dobândă de către Rezerva Federală şi al tranziţiei dinspre seg­mentul „growth“ spre cel „value“, unii investitori încearcă să evite compa­niile care nu au reuşit să se încadreze în estimările pe care le-au lansat în piaţă.

„În momentul de faţă încerc să evit companiile supraevaluate de tehnologie din Statele Unite. Sunt companii cu profituri şi evaluări bune, dar sunt foarte multe care nu au profit, sunt pe pierdere şi au promis multe lucruri pe care nu au reuşit să le livreze şi, automat, au creat speranţe false, aflându-se la nişte cotaţii ridicate comparativ cu nivelul la care ar trebui să fie“, a spus Alexandru Angelo, analist independent şi investitor, în cea mai recentă emisiune ZF Deschiderea de Astăzi.