Producătorul Softronic din Craiova: Am intrat în Bulgaria şi Polonia, unde vom livra locomotive către operatori privaţi de marfă. Estimăm afaceri de 30 mil. euro în 2022

Autor: Mirabela Tiron 21.02.2022

Softronic din Craiova,  singura fabrică producătoare de rame şi locomotive elec­trice din Europa de Est, controlată de patru antreprenori români, a finalizat anul trecut cu afaceri  de 25-26 de milioane de euro, iar pentru acest an estimează că va ajunge la 30 de milioane de euro cifră de afaceri pe fondul noilor contracte semnate, potrivit oficialilor companiei.

„Anul a început bine, am intrat pe pieţele din Bulgaria şi Polonia. Vom livra în aprilie-mai două locomotive către compania privată de marfă Bulmarket, cel mai mare transportator feroviar privat de marfă din Bulgaria şi încă două locomotive către Cargounit din Polonia“, a declarat pentru ZF Radu Zlatian, directorul de dezvoltare-cercetare al operatorului Softronic. Înfiinţată în 1991 la Craiova, Softronic are singura fabrică ce produce rame şi locomotive electrice în Europa de Est şi care vinde în prezent locomotivele electrice în străinătate. 

„Avem contracte noi, afacerile vor creşte cu 5 milioane de euro anul acesta. Anul acesta mai vindem două locomotive către DB Cargo, alte 2 către  suedezii de la Green Cargo dar şi către austriecii de la LTE. Avem perspective de-a intra şi în Norvegia şi Danemarca“, a mai adăugat el.