Marcel Ciolacu, preşedinte PSD: Dacă nu se găsesc soluţii, logic ar fi să avem o stare de urgenţă pe energie. Dar sper să nu se ajungă acolo

Autor: Roxana Rosu 21.02.2022

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că este posibilă o stare de urgenţă pe energie, care să dea timp Guvernului să reaşeze piaţa, în cazul în care nu se găsesc soluţii pentru preţurile la energie.

”Dacă nu se găsesc reguli, logic ar fi o stare de urgenţă pe energie. Sper să nu ajungem acolo. Acolo se suspendă contractele şi poţi câştiga timp ca să reaşezi piaţa.”, a declarat Ciolacu.

El a mai spus că trebuie găsită o soluţie pentru preţurile de energie. ”Apoi, pe lanţul de efecte, vedem preţul la carburanţi”.

Marcel Ciolacu a mai spus luni că PSD va propune în şedinţa de marţi a coaliţie înjumătăţirea accizelor la carburanţi, pe o perioadă limitată.

Preşedintele PSD a făcut declaraţia în contextul în care a precizat că în opinia PSD starea de alertă nu ar trebui prelungită, având în vedere evoluţia pandemiei.

Coaliţia aflată la guvernare urmează să discute în această săptămâna soluţiile pentru preţurile facturilor la energie şi gaze naturale pentru perioada de după 1 aprilie, când expiră actualele măsuri de plafonare şi compensare.