Serviciul de securitate rus face acuzaţii: Un obuz din Ucraina a distrus un post de pază de frontieră rusesc

Autor: Dorin Oancea 21.02.2022

Serviciul de securitate rus FSB a declarat luni că un obuz tras de pe teritoriul ucrainean a distrus complet un post de pază de frontieră din regiunea rusă Rostov, dar nu a provocat victime, scrie Reuters.

Ucraina a negat responsabilitatea pentru acest incident, care a avut loc într-un moment de tensiune extremă între cele două ţări, în condiţiile în care Rusia continuă să respingă afirmaţiile Statelor Unite şi ale aliaţilor săi potrivit cărora ar putea invada Ucraina în orice moment.

"La ora 09:50 (06:50 GMT), un proiectil neidentificat tras de pe teritoriul ucrainean a distrus complet un punct de serviciu al gărzilor de frontieră FSB din regiunea Rostov, situat la aproximativ 150 de metri de graniţa ruso-ucraineană", a precizat FSB într-un comunicat. "Nu există victime. Acolo lucrează savanţi".

Agenţia de ştiri RIA a distribuit imagini video publicate de FSB, care arată că o mică anexă a fost afectată. Imaginile nu au arătat proiectilul.

Ucraina a declarat că nu a bombardat teritoriul rusesc. Armata sa a acuzat anterior Rusia că a falsificat imagini ale obuzelor pentru a face să pară că sunt ucrainene şi a declarat că mercenari au sosit în estul Ucrainei, controlat de separatişti, pentru a organiza provocări în colaborare cu forţele speciale ruseşti.

Bombardamentele de peste linia care separă forţele guvernamentale ucrainene şi separatiştii pro-ruşi din estul Ucrainei s-au intensificat începând de joia trecută.