BREC: Agenda Marilor Investitori Imobiliari în 2022. Dezvoltatorii imobiliari: Investim în Bucureşti, dar şi în alte oraşe, toate sectoarele au potenţial de creştere

Autor: Mirabela Tiron 23.02.2022

Dezvoltatorii imobiliari  continuă investiţiile pe piaţa locală şi implementează principiile de sustenabilitate în noile proiecte rezidenţiale, de birouri sau comerciale, principalele provocări fiind scumpirea materialelor de construcţii dar şi atragerea muncitorilor pe şantiere.

„Vom investi 300 de milioane de euro în proiecte rezidenţiale. Piaţa rezidenţială din Bucureşti mai poate să absoarbă apartamente. Preţurile vor fi mai mari la apartamente, cu cel puţin 10% în plus la final. Cred că preţul se va stabiliza la 2.000 de euro pe metru pătrat. Facem 820 de unităţi, în cinci blocuri, am adaptat proiectul din mers, am făcut mai multe apartamente de două camere pentru că se prefigura o  creştere a preţurilor“, a spus Laurenţiu Afrasine, CEO al Akcent Development, în cadrul evenimentului orga­nizat de  Bucharest Real Estate Club (BREC). Akcent Development va dezvolta în Capitală proiectul Ackent City în cartierul Bucureştii Noi, pe o suprafaţă construi­bilă de 104.000 mp. „Este  o lipsă acută de muncitori pe piaţa locală, vom aduce muncitori străini, aproape 300 de muncitori din Turcia pentru proiectul pe care îl avem în dezvoltare. Înainte am lucrat cu vietna­mezi“, a mai spus Laurenţiu Afrasine.