Rocio Garcia Alvarez, EDPR: Salutăm efortul guvernului românesc cu privire la contractele pentru diferenţă. Dacă PPA-urile şi CfD-urile sunt la locul lor, vom da drumul şi la investiţii

Autor: Eduard Ivanovici 23.02.2022

Problemele impuse de cadrele de reglementare generează o serie de incertitudini legate de dezvoltarea industriei verzi, o îmbunătăţire în acest sens venind prin schema de contracte de diferenţă (CfD), spune Rocio Garcia Alvarez, regulation & markets associate director Europe, South America & Asia, EDPR, al treilea cel mai mare investitor în energiile verzi din România.

„Ştim că guvernul lucrează la schema de CfD-uri şi salutăm această intenţie de avea CfD-urile în 1-2 ani. Acum trebuie să ne gândim cum vor fi proiectate aceste CfD-uri. Credem de asemenea că trebuie să existe o anumită vizibilitate a volumelor pe care le vor debloca contractele (...) Dacă PPA-urile (acorduri de achiziţie a energiei electrice – n.r.) şi CfD-urile sunt la locul lor, vom da drumul şi la investiţii”, a spus Rocio Garcia Alvarez în timpul zilei a doua a evenimentului ZF Power Summit 2022.

 

Ce a mai afirmat reprezentantul EDPR: