ZF Power Summit 2022. Cosmin Ghiţă, Nuclearelectrica: Mergem înainte cu procesul de reabilitare a Unităţii 1 de la Cernavodă. Odată ce vom finaliza prima fază, vom începe eforturile de inginerie

Autor: Eduard Ivanovici 23.02.2022

Cosmin Ghiţă, general manager Nuclearelectrica, singurul producător de energie nucleară din România, a declarat, la ZF Power Summit 2022, că societatea cu 13 miliarde de lei capitalizare merge înainte cu procesul de refurbishment (reabilitare) al Unităţii 1 de la Cernavodă, care va fi închisă - în acest sens - timp de doi ani începând cu 2027.

„De dimineaţă a avut loc Adunarea Generală a Acţionarilor, cu privire la aprobarea studiilor de fezabilitate privind procesul de refurbishment (reabilitare) al Unităţii 1 şi pot spune că mergem înainte. Odată ce vom finaliza prima fază, vom începe eforturile de inginerie şi procurarea elementelor de care avem nevoie pe termen lung şi vom continua discuţiile iniţiate anul trecut cu finanţatorii ”, spune Cosmin Ghiţă.

ZF Power Summit, cel mai important eveni­ment al platformei de informaţii ZF, ajunge anul acesta la cea de-a 11-a ediţie, comple­xitatea con­textului în care se desfă­şoară dezbaterile deter­minând, pentru prima dată, extinderea duratei evenimentului la trei zile de dialog, în perioada 22-24 februarie.

 

Alte declaraţii ale şefului Nuclearelectrica: