ZF Live. Cătălin Pozdarie, Hervis: Am trecut în mare peste criza medicală, însă nu am trecut peste urmările ei. Inflaţia e o problemă reală, iar buzunarul românului o va simţi. Doar 7-8% din populaţia României practică sport cel puţin o dată pe săptămână, faţă de 70-80% în cazul ţărilor nordice

Autor: Mara Rolea 28.02.2022

♦ Hervis este unul dintre cei mai importanţi jucători din retailul de echipamente sportive, având o reţea de circa 40 de unităţi ♦ Pentru acest an sunt planificate alte zece deschideri, însă numărul lor poate fi influenţat de amânarea inaugurărilor de centre comerciale ♦ Această valoare arată o subdezvoltare a pieţei inclusiv de echipamente sportive, dar este şi un indicator pentru potenţialul de creştere.

Inflaţia este una dintre cele mai mari ameninţări care planează dea­su­pra economiei româneşti în 2022, pre­ţurile la raft au început deja să crească şi vor continua să o facă, iar în cu­rând consumatorii vor vedea că rămân cu tot mai puţin bani în buzu­nar, spune Cătălin Pozdarie, directorul general al retailerului de echipamente spor­tive Hervis.

„Mulţi întreabă care sunt provocările lui 2022. Cea mai mare pro­vo­care este inflaţia. Am tre­cut în mare peste criza medicală, însă nu am trecut peste urmările ei, printre care se numeră şi inflaţia. Un economist spunea că inflaţia nu este reală. Eu cred că e foarte reală, iar buzunarul românului o va simţi. Consumul va avea de suferit din cauza inflaţiei şi a creşterii preţurilor.“

Executivul român adaugă că se simte deja o creştere a preţurilor, iar asta în contextul în care şi influenţa costurilor de transport în piaţa internaţională de transfer al bunurilor a crescut enorm. De exemplu, dacă înainte de pandemie un container adus din China costa 2.000 de euro, acum costă 15.000-20.000 de euro.