Familia Lazăr din Baia Mare a ajuns la afaceri de 39,5 milioane de euro şi profit de 3 milioane de euro în 2021 cu Ferma Zootehnică. Ferma Zootehnică are 447 de angajaţi, iar în total la nivel de grup sunt 704 oameni

Autor: Laurentiu Cotu 24.02.2022

Brandurile deţinute sunt Ferma Zootehnică, Pui de Moroşan şi Mara-Muu.

Producătorul de carne şi pre­parate din carne în sistem integrat Ferma Zootehnică, controlat de fa­milia Lazăr din Baia Mare, a raportat pentru 2021 o cifră de afaceri de aproximativ 39,5 mil. euro, în creştere cu circa 2% faţă de anul anterior, con­form calculelor făcute de ZF pe baza datelor transmise de companie. Ferma Zootehnică a avut anul trecut un profit net de circa 3 mil. euro, situându-se aproximativ la acelaşi nivel de profitabilitate cu 2020. Com­pa­nia a realizat în 2020 o cifră de afa­ceri de 38,6 mil. euro (186,2 mil. lei), cu un număr mediu de 446 de an­gajaţi, conform datelor publice. În pre­zent, compania Ferma Zooteh­nică are 447 de angajaţi, iar în total la nivel de grup sunt 704 oameni.

„Principalul nostru obiectiv pentru 2022 este menţinerea profita­bilităţii la acelaşi nivel, în condiţiile în care costurile de producţie vor creşte sem­nificativ ca urmare a scumpirii ener­giei, scumpire pe care consu­matorul final nu o poate suporta în totalitate. Pentru protecţia clienţilor s-a decis suportarea parţială de către Ferma Zootehnică a creşterii preţu­ri­lor la energie şi gaze, ceea ce va afecta în mod direct marja netă“, au de­cla­rat pentru ZF Transilvania oficialii com­paniei Ferma Zootehnică.