Producătorul de componente auto Preh, furnizor pentru Porsche, Mercedes şi Tesla, a finalizat anul 2021 cu afaceri de 226 milioane de euro

Autor: Laurentiu Cotu 25.02.2022

♦ Preh România a ajuns în prezent la 2.100 de angajaţi şi intenţionează să mai recruteze anul acesta încă 400 de oameni.

Producătorul de compo­nente auto Preh România, furnizor pentru Porsche, Mercedes sau Tesla, a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 226 mil. euro, în scădere cu 12% faţă de estimările iniţiale ale com­paniei, dar la acelaşi nivel cu cel din 2020. Preh România deţine o fabrică de compo­nente auto în localitatea Ghimbav, judeţul Braşov şi centre de servicii software şi hardware la Iaşi şi Braşov.

„2021 a fost unul din cei mai dificili ani din ultima decadă. Efectele produse de pandemie s-au răsfrânt dureros în criza majoră a semicon­ductoarelor şi componen­telor electro­nice, care au afectat foarte grav industria auto. Clienţii finali au avut numeroase perioade de reducere masivă a activităţii, până la închideri pe mai multe săptămâni ale marilor producători. Întregul lanţ de subfurnizori a fost afectat, comitetele de alocare şi prioritizare a urgenţelor, incerti­tudinea şi neprevăzutul  deve­nind mediul normal de lucru în 2021“, a declarat pentru ZF Transil­vania Mihaela Forgaciu, ge­neral manager şi administrator al Preh România.

La fabrica Preh din localitatea Ghimbav, judeţul Braşov, sunt produse comutatoare multifuncţio­nale pentru volan, comutatoare bloc lumini, sisteme de control al climei şi elemente de comandă din consola centrală a automobilelor pentru BMW, Volkswagen, Porsche, Skoda, Seat, Audi, Mercedes sau Tesla.