Rusia pierde găzduirea finalei Ligii Campionilor din 2022: UEFA a decis să mute evenimentul de la Sankt Petersburg la Paris în urma invaziei Ucrainei

Autor: Andrei Şerbănescu 25.02.2022

UEFA a decis să mute finala Ligii Campionilor la Paris, după invazia Rusiei în Ucraina, potrivit Sky News.

Finala urma să se joace la Gazprom Arena din oraşul rus Sankt Petersburg pe 28 mai, dar aceasta a fost mutată în Stade de France din Paris.

Decizia de a muta evenimentul a fost luată astăzi la o reuniune de urgenţă a organului de conducere al fotbalului european.

Oficialii au declarat: „Comitetul executiv al UEFA a decis să mute finala Ligii Campionilor UEFA 2021-22 de la Sankt Petersburg pe Stade de France din St Denis. Meciul se va juca aşa cum era programat iniţial sâmbătă, 28 mai, la ora 21:00 CET”

„UEFA doreşte să-şi exprime mulţumirile şi aprecierea faţă de preşedintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, pentru sprijinul personal şi angajamentul său de a muta cel mai prestigios eveniment al cluburilor europene de fotbal în Franţa într-un moment de criză fără egal”.

UEFA a mai spus că meciurile de acasă ale cluburilor şi echipelor naţionale ucrainene şi ruse care concurează în competiţiile UEFA se vor juca în locaţii neutre „până la noi ordine”.

Decizia a venit după ce preşedintele rus Vladimir Putin a lansat ieri o invazie militară în Ucraina.

Rusia şi Ucraina erau, de asemenea, programate să joace meciuri de play-off la Cupa Mondială în martie, dar FIFA a spus că situaţia dintre ele va fi monitorizată.

Preşedintele FIFA, Gianni Infantino, a declarat recent că organul de conducere are „datoria de a analiza consecinţele fotbalistice ale situaţiei actuale”.

El a declarat: "FIFA condamnă folosirea forţei de către Rusia în Ucraina şi orice tip de violenţă pentru rezolvarea conflictelor. Violenţa nu este niciodată o soluţie şi FIFA face apel la toate părţile să restabilească pacea printr-un dialog constructiv".