Cea mai mare tranzacţie cu acţiuni Digi la Bursa de la Bucureşti din ultimii cinci ani: 1% din companie schimbă acţionarii pentru 45 mil. lei

Autor: Liviu Popescu 25.02.2022

1% din Digi Communications - cel mai mare operator de telecomunicaţii din România,  a schimbat vineri acţionarii într-o tranzacţie de 45 de milioane de lei încheiată la un preţ de 40,9 lei, la fel ca cel din şedinţa roşie a zilei de joi, potrivit datelor BVB.

Astfel, prin prisma volumului tranzacţionat, de 1,1 milioane de acţiuni, aceasta este cea mai mare tranzacţie Digi din 17 mai 2017 încoace, adică de la a doua zi de listare a companiei, potrivit datelor agregate de ZF.

ZF a calculat ponderea tranzacţiei în capitalul social luând în calcul numărul total de acţiuni al Digi – 100 de milioane de unităţi, însă dacă raportarea se face doar la acţiunile tranzacţionabile la Bursă, respectiv cele de clasa B şi în număr de 35,4 milioane de unităţi, atunci ponderea ar fi de 3,1%.

Digi are 4,1 mld. lei capitalizare iar de la începutul acestui an încoace acţiunile s-au apreciat cu 1% pe o bursă în scădere cu 0,6%.