Cum a trăit un manager român ultimele zile în Ucraina: Serviciul care se ocupă de securitatea angajaţilor la nivel de grup mi-a solicitat să evacuez familia şi apoi să iau orice avion înspre o ţară UE. Orice operaţiune neesenţială a fost închisă până luni

Autor: Cristina Roşca 25.02.2022

Executivul român Adrian Pascu, unul dintre cei mai puternici expaţi români, a locuit în Ucraina în ultimii doi ani, de unde a condus iniţial ca general manager divizia de lactate a Danone. În toamna anului trecut el a preluat o nouă funcţie, aceea de general manager pentru lactate şi nutriţie specializată pentru aceeaşi companie. Acum câteva zile, el şi familia lui au plecat către o ţară UE.

„Nu, nu mai suntem (în Ucraina – n.red.). Serviciul care se ocupă de securitatea angajaţilor la nivel de grup mi-a solicitat să evacuez familia în momentul în care şcoala a intrat în online. Apoi, duminică la prânz mi-a cerut să iau orice avion înspre o ţară UE, să ajung ulterior acasă şi să lucrez în online”, spune Adrian Pascu.

El adaugă că una dintre fabricile Danone din ţară a fost oprită, ea fiind amplasată în Kherson, care este sub control rusesc sau în mijlocul luptelor.

„Primul obiectiv este siguranţa angajaţilor şi a familiilor, deci am închis şi evacuat. Fabrica a doua, situată în centrul ţării încă este funcţională.”

El spune că orice operaţiune neesenţială a fost închisă până luni, iar salariile au fost plătite în avans.

„Am încurajat oamenii să plece din oraşele mari, spre vest sau altă parte unde se simt în siguranţă (...).”