Povestea uneia dintre cele mai importante femei de afaceri din România. Cum a construit aceasta de la zero o super afacere pe care anul trecut a vândut-o unei comapnii străine

Autor: Business Magazin 27.02.2022

Doina Cepalis deţine o diplomă de licenţă în economie, acordată de Facultatea de Ştiinţe Economice din cadrul Universităţii „Al. I. Cuza" din Iaşi şi, după terminarea studiilor, a fost contabil la două firme.

La 29 de ani a participat la înfiinţarea a patru societăţi pe acţiuni: Moldova SA, Siretul SA, Casa Romaşcană SA şi Favorit SA, toate desprinse din Întreprinderea Comercială de Stat Mărfuri Alimentare şi Alimentaţie Publică Roman, deţinând funcţia de director economic, iar apoi pe cea de director general şi administrator până în 2000 la S.C. Moldova SA.

După o experienţă antreprenorială în domeniul textilelor, care s-a soldat cu un faliment, a pus bazele companiei Te-Rox Prod, lansată în aprilie 2007.

Doina Cepalis a vândut grupul Te-Rox Prod din Paşcani suedezilor de la Holmbergs, grup în spatele căruia se află fondul de investiţii FSN Capital şi şi-a păstrat funcţia de CEO al companiei.

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro