Imaginea dezastrului de sâmbătă dimineaţă din Kiev. “O rachetă balistică de pe teritoriul Belarusului a lovit o clădire rezidenţială în urmă cu aproximativ 45 minute”

Autor: Liviu Popescu 26.02.2022

“Acesta este centrul Kievului. O rachetă balistică de pe teritoriul Belarusului a lovit o clădire rezidenţială în urmă cu aproximativ 45 de minute”, spune Ivan Verstyuk, jurnalist ucrainean de la publicaţia HB din capitala Ucrainei, pentru Ziarul Financiar.

Potrivit agenţiei de presă The New Voice of Ukraine (NV) sâmbătă dimineaţă o rachetă rusească a lovit o clădire rezidenţială din districtul Solomiansky din Kiev, nu departe de aeroportul Zhulyany. Serviciul de Stat pentru Situaţii de Urgenţă din Ucraina a evacuat persoanele rănite din clădirea de 24 de etaje. Până în prezent nu au fost raportate victime.

Ivan Verstyuk menţionează că serviciul de internet este funcţional în Kiev şi că de exemplu poţi accesa chiar şi un împrumut online de la o instituţie financiară.

NV notează că în cursul nopţii un atac asupra unei poziţii militare din apropierea staţiei de metrou Beresteiska din Kiev a fost respins. În zona staţiei de metrou Beresteiska, în vestul Kievului, au izbucnit schimburi de focuri între forţele ruse şi armata ucraineană. Armata ucraineană confirmă că a reuşit să respingă atacul.

Administraţia oraşului Kiev îi avertizează pe locuitorii oraşului că pe străzile capitalei au loc lupte între apărătorii ucraineni şi invadatorii ruşi şi le recomandă să rămână în adăposturile antiaeriene.

"Pe toate străzile oraşului nostru au loc acţiuni militare. Cerem tuturor să îşi păstreze calmul şi să manifeste maximă prudenţă! Dacă în prezent vă aflaţi într-un adăpost antiaerian - atunci nu ieşiţi în acest moment", a declarat primăria.