Românii pot fi ‘’Alături de Ucraina’’ în campania organizată de Asociaţia Medici pentru România în parteneriat cu grupul de presă Gândul

Ziarul Financiar 27.02.2022

Asociaţia Medici pentru România, în parteneriat cu grupul de presă Gândul Media Network, lansează campania umanitară ‘’Alături de Ucraina’’ şi platforma online ucraina.medicipentruromania.ro, pentru a veni în ajutorul refugiaţilor ucraineni, a românilor din Ucraina şi a celor care au rămas în prima linie pentru a-şi apăra ţara.

Platforma ucraina.medicipentruromania.ro oferă tuturor românilor posibilitatea de a ajuta cetăţenii ucrainieni aflaţi în nevoie prin donaţii în bani.

“Ne-am mobilizat pentru a strânge fonduri în vederea achiziţiei de: medicamente, echipamente şi consumabile medicale, paturi pliabile, pături, pilote, aşternuturi dar şi produse de igienă.

Ieri am trimis deja către localitatea Isaccea, judeţul Tulcea, 50 de paturi pliabile, aşternuturi, pamperşi, jucării şi hăinuţe pentru cel puţin 100 de copii.

Pregătim să trimitem în Ucraina zilele următoare: bandaje, tifon, seringi, mănuşi medicale, antibiotice, analgezice, tărgi, catetere intravenoase, feşe, truse medicale de prim-ajutor, spirt medical şi antiseptic, materiale pentru repararea fracturilor şi alte medicamente şi consumabile medicale necesare’’ a declarat Alexandru Costache, cofondator şi preşedinte al Asociaţiei „Medici pentru România”.

Bucureştenii pot dona şi în cele două centre de solidaritate amenajate în Sectorul 1. Toate produsele vor ajunge la cetăţenii ucraineni şi la românii din Bucovina de Nord, din sudul Basarabiei şi din alte regiuni ale Ucrainei, cu sprijinul autorităţilor şi al societăţii civile.

Adresele celor două centre sunt: