Raiffeisen, cu prezenţă şi în România, se prăbuşeşte cu 18,5% pe bursa austriacă din cauza expunerii pe Rusia. Banca a pierdut 34% din capitalizare în ultimele cinci zile

Autor: Eduard Ivanovici 28.02.2022

Acţiunile Raiffeisen Bank International (RBI) se prăbuşeau cu 18% la începutul şedinţei de tranzacţionare de astăzi, de la 17,3 euro la 14,2 euro per unitate la Bursa din Viena. Banca atinge o valoare de piaţă de 4,74 miliarde de euro, după o pierdere de circa un miliard de euro la începutul sesiunii de astăzi, arată datele agregate de ZF de la MarketWatch.

Conform presei internaţionale, Raiffeisen are o expunere de 1,9 miliarde de euro în Rusia, ţară de unde a venit 35% din profitul pre-taxare de anul trecut al băncii austriece. Acţiunile Raiffeisen au scăzut cu 34% în ultimele cinci zile.

Între timp, Erste Group avea minus 9,1% la ora redactării ştirii, iar UniCredit şi Societe Generale, cu expunere cumulată de 4 miliarde de euro în Rusia, se depreciau cu 9%, respectiv 8,2%.

OMV – proprietarul Petrom, listat la Bursa de la Viena – scădea la 10:45, ora României, cu 5,7%, fiind pe minus cu 17% în ultima săptămână.