SelfPay, în parteneriat cu Visa şi Libra Internet Bank, lansează un serviciu ce permite utilizatorilor să depună numerar în timp real pe orice card bancar, printr-o aplicaţie mobilă şi reţeaua de staţii de plată

Autor: Roxana Rosu 28.02.2022

Compania ZebraPay, dezvoltator al soluţiilor SelfPay, lansează, în parteneriat cu Visa şi Libra Internet Bank, aplicaţia SelfPay Now cu funcţionalitatea Cash Deposit prin care utilizatorii vor putea alimenta cu numerar cardurile bancare în timp real, fără a mai fi necesar să se deplaseze până la bancă.

Conform datelor BNR, în trimestrul al III-lea din 2021 românii au efectuat prin intermediul ATM-urilor bancare peste 10 milioane de tranzacţii de depunere de numerar, în valoare totală de 23,7 miliarde de lei, în creştere cu 35% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Suntem mândri că SelfPay, o companie românească, lansează în premieră în Europa serviciul de Cash Deposit, ce va contribui atât la digitalizarea numerarului, cât şi la creşterea accesului populaţiei la servicii financiare. Clienţii oricărei bănci din România au de acum posibilitatea să depună numerar pe orice card Visa sau Mastercard prin intermediul Staţiilor de Plată SelfPay folosind aplicaţia SelfPay Now, fără a mai fi nevoiţi să se deplaseze până la bancă. Operaţiunea de depunere de numerar este disponibilă astfel în cea mai mare reţea naţională de astfel de unităţi, cu peste 6.500 de Staţii de Plată amplasate pe întreg teritoriul ţării, în spaţii comerciale extrem de accesibile”, explică Adrian Badea, Director General SelfPay.