Scăderile se intensifică la Bursa de Valori Bucureşti, cu un indice BET pe minus cu 1,8%. Purcari scade cu 12%, Alro cu 4%, Electrica cu 3,6%

Autor: Eduard Ivanovici 28.02.2022

BET, indicele de referinţă al Bursei de Valori Bucureşti, din care fac parte cele mai lichide companii tranzacţionate pe piaţa locală de capital, se deprecia cu 1,8% la ora 16:20, potrivit datelor de la BVB.

Dinamica vine într-o zi în care majoritatea burselor europene înregistrează scăderi semnificative, de la minus 1,4% pe indicele paneuropean Stoxx 600 la minus 3% pe indicele francez CAC 40. Evoluţiile vin ca urmare a noilor serii de sancţiuni îndreptate împotriva Federaţiei Ruse.

De la începutul anului, BET este pe minus cu 3%, iar BET AeRO, indicele pepinierei segmentului principal al bursei, afişează un declin de 6,1%..

Producătorul de vinuri Purcari Wineries (WINE), listat pe piaţa principală, suferea o scădere de 11,6% la ora redactării ştirii. Alro Slatina (ALR), cea mai mare societate de la BVB cu acţionariat rusesc, scădea cu 4%, iar acţiunile Electrica, cel mai mare furnizor de energie electrică din România, se depreciau cu circa 3%.

Din BETAeRO, indice care scădea cu 1,8% la 16:20, compania de real estate LCS Imobiliar Cluj-Napoca (LCSI), suferea un declin de 9,3%. Visual Fan (ALW), deţinătoarea brandului Allview, şi producătorul de materiale de construcţii Macofil Târgiu-Jiu, raportau scăderi de 6%, respectiv 3,65%.