ZF IT Generation. Andrei Ştefan, fondator al Ski.ro, platformă de rezervări de cursuri de schi şi snowboard: Suntem în discuţii cu mai mulţi investitori şi cu fonduri de investiţii pentru finanţare. Avem nevoie de 200.000 de euro pentru extindere şi dezvoltare

Autor: Alexandra Cepăreanu 01.03.2022

„Am lansat platforma în decembrie 2021 şi avem circa 100 de instructori înregistraţi, din cinci staţiuni din România.”

Platforma Ski.ro, care pune în legătură monitorii şi instructorii de schi şi snowboard cu cei interesaţi şi pasionaţi de sporturile de iarnă, lansată în decembrie 2021, vrea să atragă o finanţare de circa 200.000 de euro pentru a se dezvolta şi a se extinde. În pre­zent, platforma este deschisă pentru instructorii de pe Valea Prahovei şi Poiana Bra­şov - în cele cinci staţiuni: Sinaia, Buş­teni, Azuga, Predeal şi Poiana Braşov -, şi înregistrează aproximativ 100 de instruc­tori de schi şi snowboard.

„Avem discuţii cu mai mulţi investitori şi cu fonduri de investiţii. Dar aştept să se termine sezonul de iarnă şi să ne întâlnim şi să discutăm mai multe la jumătatea lunii martie. În principiu, căutăm un investitor şi un pasionat de schi, cineva care să ne fie atât partener, cât şi susţinător. Avem nevoie de 150.000 – 200.000 de euro pentru a ne extinde”, a spus Andrei Ştefan, fondator al platformei Ski.ro.

Planurile vizează dezvoltarea în cadrul platformei a unei secţiuni dedicate şcolilor şi instituţiilor care predau cursuri de schi şi snowboard, dar şi extinderea la nivel european. De asemenea, planurile vizează şi extinderea echipei, care în prezent numără cinci colegi. „Vom dezvolta un modul specializat pentru şcolile de schi începând cu anul viitor, ce va fi atât pentru cursanţi individuali, cât şi pentru grupuri. Obiectivul pentru anul viitor este, pe lângă integrarea şcolilor de schi şi a monitorilor din şcolile de schi, şi extinderea către Europa prin introducerea instructorilor de schi din alte staţiuni în care se duc românii, în principal staţiunile cunoscute din Bulgaria, Austria şi Italia în prima fază”, a mai spus Andrei Ştefan, instructor de schi  şi organizator de cursuri de schi pentru adulţi şi copii, cu circa 16 ani de experienţă.

El a adăugat că a început dezvoltarea platformei în 2020, când a sesizat că există nevoie de o platformă digitală care să uşureze interacţiunea dintre pasionaţii de aceste sporturi de iarnă şi cei care predau cursuri de schi şi snowboard.

„Nu exista un proces pentru a face o rezervare, erau doar modalităţile învechite de a rezerva un instructor de schi sau de snowboard şi anume de la baza pârtiei sau prin recomandări sau printr-o rezervare a unei şcoli de schi – unde pur şi simplu ţi se asigură un monitor de schi fără să ai dreptul de a alege după mai multe criterii. Era normală o trecere către digitalizare.”

Practic, instructorii şi monitorii de schi trebuie să îşi creeze un profil pe platforma Ski.ro, iar clienţii pot alege un instructor în funcţie de mai multe criterii, printre care experienţa instructorului, preţ şi recenzii.

„Toate profilele lor sunt verificate de către noi, avem un proces dublu de control atât asupra acreditării lor cât şi asupra experienţei lor practice.”

De asemenea, platforma Ski.ro funcţionează pe bază de comision, astfel că instructorilor li se retrage un comision de 15% din sumele primite în urma rezervărilor făcute.

„În momentul de faţă avem un comision de 15% pe care îl plăteşte instructorul, adică îi este retras din tariful instructorului. Este un procent de test, nu este neaparat un procent la care vrem să rămânem şi nu avem niciun fel de direcţie în a creşte sau a scădea acest procent, momentan. Acesta se va adapta în funcţie de volum”, a spus Andrei Ştefan.

Fondatorul Ski.ro are planuri să extindă funcţionalitatea platformei şi în afara sezonului de iarnă, astfel că în viitor vrea să integreze în platformă şi ghizi montani.

„Avem mai multe planuri sau idei de a aduce platforma funcţională şi în partea de vară, prin ghizi montani. O bună parte dintre monitori sunt şi ghid montan pe timpul verii, dar momentan ne concentrăm pe monitorii şi instructorii de schi şi ne concentrăm atât pentru cei individuali cât şi pe şcolile de schi.”

Ce a mai spus Andrei Ştefan la ZF IT Generation

Am participat la câteva acceleratoare de business în care am luat legătura cu mentori şi consultanţi. Am luat feedback, am întors pe toate părţile soluţia noastră în aşa fel încât să fie sănătoasă să poată acapara din punct de vedere digital şi organizarea atât piaţa din România cât şi extinderea către Europa, atât a turiştilor români cât şi a altor pieţe ulterior în care aici practic va fi nevoie de o finanţare pentru că este un efort atât de echipă, care va trebui mărită.

Peste cinci ani de zile Ski.ro va fi un serviciu în care să fie în mintea tuturor în momentul când vor să apeleze la un instructor de schi sau de snowboard. Pe de altă parte în momentul în care vom face şi îl vom face la anul această integrare cu staţiunile din din din afara României care duc ca român dacă te duci în excursie de schi în afară îţi poţi rezerva prin schimb un instructor local din acea zonă direct din platforma noastră. Vreau să îl văd ca şi ca şi spaţiu ca şi soluţie la care apelează toată lumea pentru a pentru a conecta un prof pentru a apela la un profesionist. Vreau să fie practic zona exact cum nu ştiu poate nu putem să dăm nume. Cum te duci la cel mai mare magazin online când ştii că au Stock şi comanzi şi totul este în regulă. În momentul în care vrei să comanzi un instructor de schi sau de snowboard să ştii că acest această platformă e exact ce ai nevoie.

Din 2007, deci de 16 ani asta este activitatea mea de bază. Sunt monitori de schi şi sunt formator de monitori de schi prin Centrul Naţional de Formare Monitori. Deci este activitatea mea de bază şi practic experienţa cea mai mare este în acest domeniu.