Compania de transport World Mediatrans din Timiş, cu afaceri de 23 mil. euro: „Transportam componente auto de la trei fabrici din Ucraina, livram indirect şi către Volkswagen Germania. Acum nu se mai poate face nicio previziune, vedem un an de criză“

Autor: Mirabela Tiron 01.03.2022

Compania avea în plan să dezvolte un proiect logistic în Ucraina, fiind prezentă deja cu depozite în Budapesta, Barcelona şi Bratislava.

Compania de transport marfă World Mediatrans din Timiş, una din cele mai dinamice firme din acest sector, fondată în 1997 de  către Gabriel Lungu, care operează 23 de birouri pe piaţa locală şi depozite logistice în Budapesta, Barcelona şi Bratislava, avea în plan să dezvolte un parc logistic şi în Ucraina în condiţiile în care are contracte pe această piaţă iar o parte din transporturi  erau efectuate spre şi dinspre această ţară.

„Aveam transporturi dinspre şi înspre Ucraina. Aduceam marfa, materie primă, din Maroc şi Spania  şi o livram în Ucraina,  iar apoi produsul finit de la cele 3 fabrici de componente auto din Ucraina  le transportam în Europa, inclusiv în Germania la Volkswagen, indirect printr-un client“, a spus pentru ZF antreprenorul Gabriel Lungu, fon­datorul companiei. Compania World Mediatrans transportă mărfuri pe toate modurile de transport şi funcţionează ca un integrator de servicii logistice şi de mărfuri, ca o casă de expediţii. Transportatorul face cross docking pentru clienţi, face colectări din Europa şi le duce în noduri logistice, are clienţi din România dar şi din străinătate.