Germanii de la Schaeffler şi-au crescut cu peste 12% veniturile la fabrica de rulmenţi de lângă Braşov. „Anul 2021 a fost unul de productivitate maximă pentru Schaeffler România, în ciuda pandemiei şi implicit crizelor generate de aceasta.“

Autor: Laurentiu Cotu 01.03.2022

Schaeffler România, subsidiară locală a grupului german Schaeffler cu afaceri globale de 12,6 mld. euro, a realizat anul trecut o creştere cu 12% a veniturilor faţă de anul anterior, conform informaţiilor transmise de companie. În 2020, Schaeffler România a realizat o cifră de afaceri de peste 2,6 mld. lei (539,8 mil. euro) şi un profit net de peste 59,5 mil. lei (12,4 mil. euro), potrivit datelor de la Ministerul Finan­ţelor.

„Anul 2021 a fost unul de productivitate maximă pentru Schaeffler România, în ciuda pandemiei şi implicit a crizelor generate de aceasta. Astfel, 2021 a fost anul cu cele mai bune rezultate înregistrate de companie. Aceste rezultate s-au datorat în mare măsură noilor proiecte din sectorul automotive şi din industrie, pro­iecte care fac parte din strategia noastră de dezvoltare“, au declarat pentru ZF Transilvania oficialii companiei Schaeffler România.