Andrei Goşu, directorul firmei de training şi consultanţă Ascendis: „Miercuri seară făceam planuri de business cu colegii din Ucraina, ţară care ne-ar fi adus 10% din vânzările din 2022. Acum sperăm doar să fie teferi“

Autor: Adelina Mihai 01.03.2022

 Încep să apară primele efecte ale războiului din Ucraina şi în businessul din România: compania Ascendis, liderul pieţei locale de training şi consultanţă, va avea o scădere de 10% a cifrei de afaceri ca urmare a războiului din Ucraina.

„Miercuri seară am avut o şedinţă pe Teams cu colegele mele din Ucraina, făceam planuri de business, am făcut şi glume şi povesteau că a doua zi urmau să aibă curs în regiunea Donbas. A doua zi lumea s-a schimbat din temelii. Echipa din Kiev era formată din două colege din Republica Moldova care erau partenere ale Ascendis Ucraina şi încă şase consultanţi care erau colaboratori pe bază de proiect. O colegă s-a întors în Republica Moldova, restul au rămas acolo. Gândul nostru este să fie teferi, să scape cu viaţă. Cu colega rămasă în Ucraina nu mai putem vorbi momentan, deoarece nu mai au curent“, spune Andrei Goşu, directorul general al Ascendis.