Producătorul de materiale de construcţii Daw Benţa vrea să meargă cu o fabrică şi un depozit în Republica Moldova. În 2021, Daw Benţa a ajuns la o cifră de afaceri consolidată pe grup de aproape 40 de milioane de euro. Compania are 330 de angajaţi

Autor: Alina-Elena Vasiliu 01.03.2022

Remus Aurel Benţa, antre­pre­­­norul care deţine jumă­ta­te din producătorul de ma­teriale de construcţii Daw Benţa, vrea să deschidă o fa­brică în Republica Moldova, unde este deja prezent cu acti­vi­tăţi de distribuţie.

„Anul trecut am marcat 15 ani de prezenţă cu operaţiuni co­mer­ciale pe pieţele din Moldova şi Bulgaria. În Republica Moldova ne pro­punem să investim şi să putem inaugura în cel mai scurt timp o unitate de producţie şi un depozit logistic“, spune Remus Aurel Benţa.

El nu a precizat ce anume se va produce în această fabrică. În 2021, Daw Benţa a mai demarat lucrările de construcţie la o fa­bri­că ce va produce cărămizi decorative apa­­rente, un material utilizat atât la inte­rior, pentru acoperiri şi placări ale pereţilor, cât şi la exterior, pentru finisarea faţadelor termo­izolante sau a suprafeţelor minerale şi organice.