Acţionarii Electrica vor discuta aprobarea unui plafon de până la 900 milioane lei pentru emisiunile de obligaţiuni ale companiei din perioada 2022-2023

Autor: Roxana Rosu 01.03.2022

Acţionarii Electrica, distribuitor şi furnizor de energie electrică la care statul român prin Ministerul Energiei are 48,8%, vor discuta în adunare generală din 20 aprilie aprobarea unui plafon de până la 900 milioane lei pentru emisiunile de obligaţiuni ale companiei din perioada 2022-2023.

Obligaţiunile vor putea fi denominate atât in lei, cât şi în alte valute şi.vor fi emise pe piaţa de capital din România, cu o rată a dobânzii fixă sau variabilă, prin una sau mai multe emisiuni separate, potrivit convocatorului AGEA.

Obligatiunile vor avea o maturitate maximă de până la 7 ani.

Pe ordinea de zi a adunării acţionarilor se află şi aprobarea propunerii Consiliului de Administratie al Electrica privind repartizarea a 152 milioane lei, respectiv 50% din profitul net din 2021 sub formă de dividende.

Electrica are următoarele filiale; Distribuţie Energie Electrică România (DEER), Electrica Furnizare, Electrica Serv, Electrica Producţie Energie, Electrica Energie Verde SRL. 

Capitalizarea societăţii controlate în proporţie de 49% de statul român este de 3,5 miliarde de lei, arată datele BVB.