Reuters: Raiffeisen Bank International din Austria ar vrea să iasă din Rusia, după criza geopolitică declanşată de Rusia

Autor: Mircea Nica 02.03.2022

♦ Raiffeisen Bank este a 10-a cea mai mare bancă din Rusia după active, având active de 11,96 mld. euro la sfârşitul lui 2021.

Raiffeisen Bank International (RBI) din Austria intenţionează să pă­ră­­sească Rusia, având în vedere criza geo­­politică declanşată de Rusia, o miş­care care ar face ca Raiffeisen să fie pri­­­ma bancă europeană care ia o ase­me­­nea decizie de la declanşarea in­va­zi­ei Rusiei în Ucraina, conform Reuters.

O astfel de decizie, care ar putea fa­ce ca una dintre cele mai mari bănci din Europa Centrală şi de Est să pă­ră­sească atât Rusia, cât şi Ucraina, nu este iminentă, dar ar putea fi declan­şa­tă dacă afacerile sale din acele ţări au nevoie de numerar sau capital supli­men­tar, conform unor surse ale Reuters. RBI a activat în Rusia de la prăbu­şi­­rea Uniunii Sovietice în urmă cu 30 de ani, iar afacerile sale acolo au con­tri­­buit cu aproape o treime la profitul net al grupului de 1,5 mld. euro anul trecut.

RBI este a 10-a cea mai mare bancă din Rusia după active.